Cross skating

CROSS SKATING

De nieuwe naam voor Skiken is CROSS SKATING
Daar waar je met skates of skeelers gebonden bent aan asfaltwegen, kun je met cross skates ook op onverharde wegen veel plezier beleven. Globaal kun je stellen, dat je overal waar je met de mountainbike kunt komen ook kunt cross skaten, als de weg maar breed genoeg is. Cross skaten is een nieuwe sport die skaten, langlaufen, schaatsen, biken en skiën met elkaar verenigt en behoort tot de out-door sporten. Net als bij Nordic blading werk je met stokken, om extra snelheid te genereren. Cross skaten kan behoorlijk intensief worden beoefend en is goed voor hart en bloedvaten, waardoor de conditie sterk wordt verbeterd. Omdat cross skaten op "rolletjes" (luchtbandjes) loopt belast het de gewrichten minder dan b.v. hardlopen. Belangrijke bijkomstigheid is dat takjes en steentjes op de weg weinig of geen invloed hebben op het cross skaten, waardoor de kans op vallen sterk wordt verminderd. Ook trillingen, veroorzaakt door klinkerwegen worden door de luchtbandjes grotendeels opgevangen. Zowel 's zomers als 's winters kan men met veel plezier cross skaten.
Het belangrijkste:
CROSS SKATING IS VOORAL ERG LEUK EN ENORM GOED VOOR DE CONDITIE!

Voor wie is CROSS SKATEN geschikt?

Niet alleen topsporters ontdekken deze nieuwe sport, ook mensen zoals jij en ik die een sportieve uitdaging zoeken. Speciaal voor langlaufers maar ook voor schaatsers is cross skaten dé perfecte zomertraining voor het winterseizoen.
Ben je langlaufer of schaatser, skate of skeeler je al, dan heb voordeel op mensen die dit niet doen, maar toch zul je ervaren dat cross skaten een nieuwe dimensie toevoegd aan voorgenoemde sporten.
Cross skaten is voor jong en oud, man en vrouw, ook voor ongetrainden is cross skaten de mogelijkheid om het sporten op te pakken. In principe kan iedereen het cross skaten leren.

Wat heb je nodig?

CROSS SKATES
Het merk Skike:
Een V07 skike heeft een aluminium frame met aan de voor- en achterzijde een wiel met een diameter van 15,24 cm, 6" (Kids-skikes, V07S 12,7 cm, 5"), waarop een goed remsysteem met goudkleurige remvoering is gekoppeld. Het gewicht van 1 skike is 1,9 kg.

SCHOENEN
Op skikes sta je met stevige sport- of wandelschoenen (laag of half hoog), die rechtstreeks in de skike worden geplaatst en met klittenband worden vastgezet.

STOKKEN (POLES)
Stoklengte is ca. 0,9 x je lichaamslengte (richtwaarde), maar de lichaamsbouw bepaald uiteindelijk de werkelijke stoklengte. Omdat ze erg lang zijn is een stok met veel koolstof nodig om trillingen te voorkomen. Op zowel de verharde- als de onverharde weg gebruik je stokken met een Widia punt, dit is een punt die de hardheid heeft van diamant en dus nauwelijks slijt.

BESCHERMINGSMIDDELEN
Bij het x skaten is het verstandig om beschermingsmiddelen te gebruiken. Tijdens de cursus is men verplicht om een valhelm te dragen, knie-, en elleboogbescherming is raadzaam.

PRIJSINDICATIE
Skike V07maat 36 - 47: € 145,00 (wieldiameter 15,24 cm)
Skike V07s maat 28 - 38: € 100,00 (wieldiameter 12,7 cm)
Schoenen "Salomon" vanaf € 99,95
Sokken "X socks" vanaf € 12,95
Thermo-ondergoed "X bionic" of "Odlo" vanaf € 40,00
Poles (stokken) met Widia punt: € 69,90 - € 239,00
Helm: vanaf € 15,95
"MET" helm € 39,95
Beschermingsmiddelen: vanaf € 11,00

Als je bij Skiken Brabant de cross skate-cursus hebt gevolgd krijg je bij aanschaf van een uitrusting bij Skiken Brabant 10% korting op alle artikelen behalve de skikes.

SERVICE STAAT BIJ D'N OLIE / SKIKEN BRABANT HOOG IN HET VAANDEL, GARANTIE IS VANZELFSPREKEND

 

DIT ALLES TE KOOP BIJ SPORTWINKELIER.NL

Sportwinkelier.nl

Startpagina

SKIKEN, EEN SPORTIEVE UITDAGING

SKIKEN, CROSS SKATEN, CROSS SKATING, STEPPEN EN STEPVERHUURVERHUUR IN BOXTEL,
FIETSVERHUUR STATION BOXTEL,
FIETSEN EN FIETSVERHUUR IN HET GROENE WOUD
STEPPEN EN FIETSEN IN BRABANT
OOK STREETSTEPPERS